Fællesmølleriet

Den fredede lade på Grønnessegaard Gods, der gennem århundreder har været brugt til kornhåndtering er Nordsjællands Fællesmølleri´s fysiske ramme.

Nordsjællands Fællesmølleri er et aktieselskab med en bred ejerkreds bestående af landmænd, melentusiaster, andre fagfolk og lokalbefolkning.

Med en produktion på 450 t mel om året er der mulighed for et tæt samarbejde med primærproducenter og aftagere om at producere det bedste mel i området – kværnet på bestilling for at kunne levere et helt friskt produkt.

Kom med i marken

Der anvendes korn fra mølleriets medejere og andre passionerede kornproducenter fra Nordsjælland. Produktionen vil være præget af samarbejde og vidensdeling. Det fælles ejerskab og interessen i at opnå et godt resultat er incitamentet for en vidensdeling i hele værdikæden, der skal løfte det enkelte led.

Forbrugerne skal med i marken. De skal vide, hvem der har dyrket kornet, hvordan høsten har været og hvilken betydning der har for det mel, de skal spise. At skabe vækst og liv i landdistrikterne er en motivationsfaktor, lige såvel som det at være en del af et fællesskab er.

Se mere på www.fællesmølleri.dk