Om godset

 

23215402_1089064567895463_7419109225532891917_o

Historien om Grønnessegaard Gods

Grønnessegaard Gods har været en del af Halsnæs området i snart 250 år, og har været ejet og drevet af familien Hasselbalch gennem de sidste 100 år.

Grønnessegaard er beliggende på sydkysten af Halsnæs omgivet af skov og med udsigt over Roskilde Fjord. Grønnessegaard er en hovedgård oprettet 13. maj 1776 af Johan Frederik Classen, som også etablerede bl.a. Arresødal og Corselitze.

Efter J. F. Classens død i 1792 overgik ejendommen til det Classenske Fideikommis, som solgte ejendommen til Prins Carl af Hessen (Frederik VI’s svigerfar). I 1804 overdrog Prins Carl ejendommen til sin svigersøn og efter dennes død i 1839 blev ejendommen statseje. Nogle år efter enevældets ophør blev ejendommen i 1859 solgt til brdr. Hellemann. Hellemann opfører hovedbygningen og sælger siden ejendommen til indehaveren af Missionshotellet i København Andreas Christian Nissen.

 

Grønnessegaard i dag

Grønnessegaard blev 2. marts 1921 af Nissens arvinger solgt til Dr. Karl Hasselbalch. Ejendommen ejes i dag af Ditlev Hasselbalch, som er 4. generation af den Hasselbalch’ske familie på Grønnessegaard.

Bygninger og brostensbelægning på Grønnessegaard er i dag fredet, så også kommende generationer kan nyde den uspolerede kulturarv.

Den primære drift består i dag af agerbrug. Derudover vil besøgende på ejendommen om sommeren kunne nyde synet af græssende Hereford kvæg og heste på de tilstødende jorder. I de omgivende skove og søer er der et mangfoldigt liv af ænder, fasaner, rådyr og kronhjorte.

Ejendommen har gennem tiden haft skiftende navne:
– Grønnessegaard
– Grønnesøgaard / Grønnesøgård
– Grønnæssegaard / Grønnæssegård

 

Tilhørende huse

Grønnessegaard Gods råder over en del huse som er beliggende flere forskellige steder i området omkring hovedgården. Ens for størstedelen af dem er, at der er tale om charmerende ældre huse, hvor mange af dem tilbage i tiden har fungeret som boliger for Godsets ansatte såsom Smed, Skovfoged, Fodermester osv.

Nogle af dem i dejlig skovidyl, andre med marker og fjorden som nabo. Hvis du står og leder efter et helt specielt sted at bosætte dig med naturen tæt på, skal du være meget velkommen til at kontakte os ang. evt ledige lejemål eller registrering på venteliste.

Vi har pt. ingen ledige lejemål.

 

Generelt

Grundlagt: 13. maj 1776

Beliggenhed: Halsnæs, Nordsjælland

Jord: 420 Hektar

Skov: 30 Hektar

 

Se mere om mulighederne for at holde møder her hos os HER.